FJ CREATORS

spoorenberg-en-co-divider

Branding & Website

Key visual FJ Creators

De opdracht

FJ realiseert stands en interieurs. Dat doen ze al sinds 1974. In de begintijd lag de nadruk vooral op het bouwen van die stands en interieurs. Na de komst van een nieuwe directie begon er een frisse wind te waaien. En verschoof de focus vooral naar het concept voor stands en interieurs.

Dat sloeg aan, want aan grote (internationale) klanten geen gebrek. Dat nam zoveel in beslag, dat er weinig tijd overbleef om jezelf op de kaart te zetten met dat onderscheidende werk. Er was zelfs geen website om dat te kunnen tonen. Daarnaast mocht er wel wat gebeuren om het merk FJ te laden met wie ze nou precies zijn en wat ze doen.

Na een paar inspirerende sessies zijn we eerst die markt van stand-ontwerp en standbouw eens een beetje in kaart gaan brengen. Wat meteen opviel was dat bijna iedereen hetzelfde communiceert: het eindresultaat. Een kale (vaak dertien in een dozijn) stand, zonder beleving. Daar lagen dus kansen.

Het resultaat

Om te beginnen werd de naam FJ Design veranderd in FJ Creators. Want dat is wat ze doen: creëren. Het logo, dat reeds op de plank lag, werd subtiel aangepast waardoor de letters FJ tot z’n recht kwamen. Een huisstijl met een eigenzinnige kleur oranje.

En dan die website.
Die moest natuurlijk vooral het onderscheidende van FJ Creators duidelijk maken. Dat een goed idee nooit zomaar uit de lucht komt vallen. Dat je door van alles op een spoor wordt gezet. Te beginnen met de wens van je opdrachtgever. En daarnaast alles wat er in de wereld om je heen zich afspeelt. Of dat nou kunstvormen in z’n algemeenheid betreft, techniek, actualiteit, what ever. Noem ’t beïnvloeding, noem ’t inspiratie. Vandaar het overkoepelende thema: ’Get Inspired’. Dat werkt twee kanten op. Het team van FJ Creators laat zich inspireren. En het werk van FJ Creators inspireert.

Dat wordt dan ook vooral getoond. Bij de cases in 3 stappen: Het idee en de aanleiding. De vertaling. De beleving.

Concept, tekst, art direction en vormgeving website en huisstijl: Guus Ottens. Realisatie website: Welmoed Design. Tekstinput en projectmanagement: Jan Spoorenberg

Huisstijl

fj-creators-logo
A5 envelop
Vistekaartje

Website

Website FJ Creators
Website FJ Creators2

TERUG NAAR WERK

OF

MAAK EEN AFSPRAAK