WOODFIELD

spoorenberg-en-co-divider

Jubileumboek

Key visual Woodfield

De opdracht

Woodfield is een groothandel voor de schilder en de stukadoor. Wim Schaap richtte het op in 1975. Wim woonde destijds op het adres Bosveld in Uden, vertaalde zijn adres in het Engels en de naam Woodfield was geboren. Zo kan het dus ook.

45 Jaar later en negen vestigingen verder is er best veel veranderd. Zoon Jan-Willem en zijn vrouw Joffra hebben de zaak overgenomen en vertaald naar deze tijd. Opvallend aan de winkels is de moderne inrichting en de visuele herkenbaarheid. Met veel primaire kleuren en een inrichting gedomineerd door steigerhout.

Maar met een mooi uiterlijk alleen red je het niet. Ook hier is het succes vooral te danken aan de menselijke component: de manier waarop je met klanten, leveranciers en medewerkers omgaat.

Opvallend bij Woodfield zijn de langdurige relaties die meestal al vanaf het eerste uur zijn gesmeed. Medewerkers krijgen alle vrijheid hun werk zelf vorm te geven en zichzelf verder te ontwikkelen. Normaal gedrag tussen mensen bepaalt de dagelijkse gang van zaken, niet de hiërarchie.

Het resultaat

Een organisatie met fantastisch behulpzame mensen die dagelijks met plezier naar hun werk gaan. En het werkt, natuurlijk. Onder de rivieren is er geen schilder of stukadoor die Woodfield niet kent. De tiende vestiging is een kwestie van tijd.

We hebben een jubileumboek voor ze gemaakt met als concept: Voor elkaar. Twee woorden slechts, maar die vertellen wel het hele verhaal.

Tekst: Jan Spoorenberg

JUBILEUMBOEK

woodfield-logo

TERUG NAAR WERK

OF

MAAK EEN AFSPRAAK